Πτυσσόμενα Κάγκελα Ασφαλείας

Λένε ότι το σπίτι μας είναι το κάστρο μας, αυτό δε σημαίνει μόνο ότι είναι ένας αποκλειστικά δικός μας χώρος στον οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε την προσωπικότητα μας, να δουλέψουμε και να χαλαρώσουμε, σημαίνει και ότι είναι ένας χώρος στον οποίο νιώθουμε ασφάλεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις η ασφάλεια που νιώθουμε στο σπίτι μας είναι ένα συναίσθημα το οποίο δεν υποστηρίζεται από κάποια μέτρα ασφαλείας και θωράκισης του χώρου, αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε κυριολεκτικά εκατοντάδες διαρρήξεις κάθε χρόνο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα νούμερα της εγκληματικότητας που αφορούν τις διαρρήξεις δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς και δυστυχώς τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι αυξάνεται και το θράσος των κακοποιών. Οι διαρρήκτες πλέον είναι απελπισμένοι αφού λόγω των συνεχόμενων lockdown δεν μπόρεσαν να «δουλέψουν» για περίπου ενάμιση χρόνο, οπότε φαίνεται ότι τα «παραδοσιακά» μέτρα ασφαλείας όπως οι συναγερμοί και οι κάμερες πλέον δεν τους αποτρέπουν τόσο όσο παλιότερα. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, τα κάγκελα ασφαλείας πιθανότατα είναι το καλύτερο μέτρο ασφαλείας και θωράκισης όχι μόνο της περιουσίας αλλά και της ζωής μας.

Αυτό που κάνει τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας και γενικά τα κάγκελα ασφαλείας ένα τόσο αποτελεσματικό μέτρο θωράκισης είναι το γεγονός ότι στην ουσία πρόκειται για φυσικά εμπόδια τα οποία τοποθετούνται ανάμεσα στον κλέφτη και τις διόδους του σπιτιού. Οι κάμερες και οι συναγερμοί δρουν κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά τα κάγκελα ασφαλείας κρατούν τους κλέφτες έξω από το σπίτι σας και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό αλλά και πολύτιμο. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας και τα κάγκελα ασφαλείας γενικότερα για το σπίτι σας.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι ένας εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για την προστασία κατοικήσιμων και επαγγελματικών χώρων. Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας και πρακτικά αδιάρρηκτα, καθώς στην ουσία αποτελεί ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και κάποια δίοδο του σπιτιού. Αυτός είναι και ο λόγος που τον τελευταίο καιρό είναι και ιδιαίτερα δημοφιλή και τα βλέπουμε σε πολλά σπίτια, καταστήματα αλλά και εξοχικά.

Γιατί να βάλετε στο σπίτι σας πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας ;

Το γεγονός ότι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας δεν είναι μία ενιαία κατασκευή μπηγμένη στον τοίχο, όπως τα σταθερά κάγκελα, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι μπορεί να παραβιαστούν εύκολα ή σχετικά εύκολα από τους κλέφτες, αυτό όμως είναι κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας στερεώνονται και αυτά μέσα στον τοίχο και εκεί που ενώνονται για να κλείσουν, ασφαλίζονται με ειδικές κλειδαριές (κλειδαριά ασφαλείας) από πολύ ανθεκτικά υλικά και υψηλή τεχνολογία. Οι συγκεκριμένες κλειδαριές θεωρούνται απόλυτα ασφαλείς και δύσκολα παραβιάσιμες, οπότε και το επίπεδο ασφάλειας στα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν, αρκεί βέβαια η επιλογή αλλά και η εγκατάσταση να γίνει από ειδικούς.

Αυτό που κάνει τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας να ξεχωρίζουν και να υπερτερούν σε σχέση με τα σταθερά κάγκελα ασφαλείας, είναι το γεγονός ότι είναι πολύ πιο χρηστικά και πρακτικά. Πέρα από το γεγονός ότι ανοίγουν, αξίζει να σημειωθεί ότι εξοικονομείται χώρος ειδικά σε στενά ανοίγματα και με αυτόν τον τρόπο μένει το πέρασμα καθαρό. 

Επιπλέον, ακριβώς επειδή μπορούν να ανοίξουν, μπορούν να τοποθετηθούν σε όλες τις εισόδους και τα ανοίγματα του σπιτιού, ακόμη και στις πόρτες, πράγμα που τα κάνει πιο πρακτικά από τα σταθερά τα οποία και αποκλείουν για πάντα τις δίοδους στις οποίες τοποθετούνται. Τέλος, απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση: ένα καθάρισμα τον μήνα είναι αρκετό για να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας διατίθενται σε διάφορα χρώματα. Η ποικιλία χρωμάτων είναι μεγάλη και μπορείτε να τα βάψετε σχεδόν σε όποιο χρώμα θέλετε οπότε είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κάποιο που να ταιριάζει με το σπίτι σας. Είναι μια οικονομική λύση που σας παρέχει προστασία χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα. Στα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικές βαφές (π.χ. ηλεκτροστατική βαφή) οι οποίες είναι ανθεκτικές στον ήλιο και τα στοιχεία της φύσης. 

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές κατασκευής

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι πλήρως πλαισιωμένα συρόμενα κιγκλιδώματα ασφαλείας, κατασκευάζονται κατά παραγγελία από υλικά εξ ολοκλήρου εισαγόμενα από την Ιταλία και συναρμολογούνται σύμφωνα με τις Ιταλικές προδιαγραφές με ειδικά προφίλ και κρυφές κλειδαριές. Δημιουργούνται στις επιθυμητές διαστάσεις ύψους και πλάτους και η τοποθέτησή τους είναι εύκολη και γρήγορη.

Είναι βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή σε χρώμα RAL standard. 

Τα συρόμενα – πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μπαλκονόπορτες, πόρτες ή παράθυρα και η χρήση τους είναι πολύ πρακτική και εύκολη. Η τιμή στα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας κυμαίνεται σε διάφορα πλαίσια αναλόγως των αναγκών σας.

Τύποι Πτυσσόμενων Κάγκελων Ασφαλείας

  • Βαρέως Τύπου – Με τρεις σειρές μεγάλα χιαστά από έλασμα πάχους 3mm, με ράουλα από τεφλόν και διπλό ρουλεμάν, με ανακλεινόμενο οδηγό, με κρυφή κλειδαριά ασφαλείας και με 3 άγκιστρα στο αντίκρισμα για περισσότερη ασφάλεια, βαμμένα ηλεκτροστατικά.
  • Ελαφρύ Τύπου – Με δύο σειρές κοντά χιαστά από έλασμα πάχους 3mm, με ράουλα από τεφλόν και διπλό ρουλεμάν, με ανακλεινόμενο οδηγό, με κρυφή κλειδαριά ασφαλείας και με 3 άγκιστρα στο αντίκρισμα για περισσότερη ασφάλεια, βαμμένα ηλεκτροστατικά.

Τι θα πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε για τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας – την πιο δημοφιλή επιλογή όσον αφορά τα κάγκελα ασφαλείας για σπίτια – είναι το γεγονός ότι δεν είναι όλα ίδια. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να επιλέξετε τα πρώτα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας που θα δείτε σε κάποια επιχείρηση για να θωρακίσετε το σπίτι σας. Ας δούμε λοιπόν σε γενικές γραμμές τι θα πρέπει να προσέξετε στην επιλογή πτυσσόμενων κάγκελων.

Εννοείται ότι δεν κατασκευάζονται όλα τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας από το ίδιο υλικό. Πάντα χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής αντοχής για την κατασκευή τους, ωστόσο είναι φυσικό κάποια να είναι πιο ανθεκτικά από άλλα. Ο χάλυβας είναι πάντα μία καλή και αξιόπιστη επιλογή, ακόμη και αν είναι λίγο πιο ακριβή από άλλες.

Λένε ότι μία αλυσίδα είναι όσο δυνατή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της και στην περίπτωση των πτυσσόμενων κάγκελων ο κρίκος αυτός μπορεί να είναι η κλειδαριά ασφαλείας. Επενδύστε σε μία ακριβή κλειδαριά υψηλής ασφαλείας για να είστε σίγουροι ότι θα έχετε πραγματικά σχεδόν αδιάρρηκτα κάγκελα ασφαλείας αφού οι κλέφτες δεν θα μπορούν να «επιτεθούν» εύκολα στο δυνητικά αδύναμο σημείο του συστήματος.

Τέλος, τα πτυσσόμενα κάγκελα για παράθυρα και πόρτες θα πρέπει να τοποθετηθούν σωστά αλλιώς λίγο πιο έμπειροι κλέφτες ενδέχεται να μπορούν να τα αφαιρέσουν αν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία και τις γνώσεις. Με άλλα λόγια, η λάθος εγκατάσταση των κάγκελων μπορεί να αποδειχθεί  μοιραία γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνεται μόνο από πιστοποιημένους επαγγελματίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΚΑΙ 2 ΚΛΕΙΔΙΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ.

Η Τιμή για τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας υπολογίζετε ανά m2.

Μεταφορά   : Με χρέωση.
Εγγύηση καλύτερης ποιότητας και τιμής!

Δείτε τα έργα μας

EnglishGreekItalian