Επίπεδο Ασφάλειας

ΒΑΘΜΟΣ 3

Τύπος επιτιθέμενου: Κλέφτης με γνώση των επιπέδων αντίστασης των πορτών. Σκοπεύει να επιτεθεί στις ευάλωτες συσκευές κλειδώματος.

Επίπεδο κινδύνου που αναλαμβάνει ο κλέφτης: Μέτριο. Ο επιτιθέμενος θα ανησυχεί για τον θόρυβο αλλά είναι πρόθυμος να αυξήσει τον χρόνο της επίθεσής του.

Εργαλεία που χρησιμοποιούνται: Αυτά των κατώτερων βαθμών ασφαλείας και επίσης άλλα εργαλεία όπως λοστός, σφυρί, σουβλί, μηχανικό τρυπάνι με κεφαλές. Η χρήση ενός λοστού μήκους 71cm επιτρέπει να αυξηθεί πολύ η δύναμη, καθώς γίνεται μοχλός, και η επίθεσή του είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Ελάχιστος χρόνος αντίστασης της επίθεσης: Χρόνος αντίστασης: 5 λεπτά. Συνολικός χρόνος εξέτασης: 20 λεπτά.

ΒΑΘΜΟΣ 4

Τύπος επιτιθέμενου: Επαγγελματίας κλέφτης με εμπειρία, με γνώση της πόρτας στην οποία θα επιτεθεί. Σε πολλές περιπτώσεις ο κλέφτης ξέρει την λεία που θα αποκτήσει. Από αυτό το επίπεδο ασφάλειας και μετά υπάρχει υψηλή πιθανότητα η επίθεση να γίνεται από το οργανωμένο έγκλημα. 

Επίπεδο κινδύνου που αναλαμβάνει ο κλέφτης: Υψηλό. Δεν μπορεί ανησυχεί για τον θόρυβο ούτε για τον χρόνο της επίθεσης.

Εργαλεία που χρησιμοποιούνται: Αυτά των κατώτερων βαθμών ασφαλείας και επίσης το μαχαίρι, το τσεκούρι, κόφτες κλειδαριών, κόφτης ατσαλιού, σμίλη, μηχανοκίνητο τρυπάνι με μπαταρία.

Ελάχιστος χρόνος αντίστασης της επίθεσης: Χρόνος αντίστασης: 10 λεπτά. Συνολικός χρόνος εξέτασης: 30 λεπτά.

ΒΑΘΜΟΣ 5

Τύπος επιτιθέμενου: Πολύ επαγγελματίας κλέφτης και καλά οργανωμένος. Μόνο η γνώση μιας σημαντικής λείας τον ενθαρρύνει να επιτεθεί σε μια πόρτα που θα του φέρει τόσες δυσκολίες για να την ανοίξει. Η πιθανότητα να γίνεται από το οργανωμένο έγκλημα είναι πολύ υψηλή.

Επίπεδο κινδύνου που αναλαμβάνει ο κλέφτης: Πολύ υψηλό. Δεν μπορεί να ανησυχεί για τον θόρυβο ούτε για τον χρόνο της επίθεσης.

Εργαλεία που χρησιμοποιούνται: Αυτά των κατώτερων βαθμών ασφαλείας, τρυπάνι με κεφαλές, διαμαντοκορώνες και πριόνι, και άλλα ηλεκτρικά εργαλεία μεγάλης αποτελεσματικότητας: Ηλεκτρικό τρυπάνι 650W. Ηλεκτρικό πριόνι 1100W. Σπαθοσέγα 650W. Τροχός 1100W.

Ελάχιστος χρόνος αντίστασης της επίθεσης: Χρόνος αντίστασης: 15 λεπτά. Συνολικός χρόνος εξέτασης: 40 λεπτά. Προτείνεται πολύ στην χρήση: Πόρτες σε κοσμηματοπωλεία και χρυσοχοεία, σε καταστήματα αγοράς χρυσού, οπλοπωλεία, εκθέσεις τέχνης, και μαγαζιά με αντίκες.